Pääsivu - Yleistä Espanjasta - Costa del Sol - Barcelona - Fuengirola Kuvia - Torremolinos - Marbella    
         
La Sagrada Familia

Barcelona

Barcelona on on Espanjan toiseksi suurin kaupunki, jonka pinta-ala on noin 100 neliökilometriä. Se sijaitsee Pohjois-Espanjassa välimeren rannalla. Barcelona on Katalonian pääkaupunki ja sen asukasluku on noin 1 500 000, mutta kaupunkia ympäröivät alueet yhteenlaskettuna nousee väkiluku yli neljään miljoonaan. Barcelonassa on kaksi virallista kieltä Katalaani ja Espanja, joista Katalaani on yleisemmin käytetty.

Barcelonassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Tunnettu tavaratalo El Corte Ingles sijaitsee Catalunya-aukiolla  Las Ramblasin pohjoispäässä, lisäksi pieniä muotiliikkeitä löytyy runsaasti. Yöelämä on vilkasta ja ravintoloita sekä yökerhoja on paljon. Pukeutumiseen tulee kiinnittää huomiota ja osassa paikoista hintataso voi olla korkea.

Barcelonassa matkailija voi nauttia sekä rantalomasta että kaupunkilomasta ja nähtävää riittää. Arkkitehti Antoni Gaudin suunnittelemat rakennukset ovat vaikuttavia ja näistä ehkäpä kuuluisin on edelleen rakenteilla oleva katolinen temppeli La Sagrada Familia. Gaudin suunnittema toimisto- ja asuntokortteli La Pedrera on on avoinna yleisölle. Sen katolta löytyy mm. paljon valokuvatut ritareita muistuttavat savupiiput. Barcelonan tunnetuin puisto Unescon maailmanperintökohde Park Güell on myöskin Gaudin käsialaa. Puistoa voisi hyvin kuvailla sadunomaiseksi ja on havaittavissa kuinka Antoni Gaudi on suunnitellessaan antanut mielikuvituksen lentää vapaasti.

Las Ramblas-bulevardilla on mahdollista seurata taiteilijoita, joista varmasti mieleenpainuvimpia ovat ihmispatsaita täysin liikkumattomana esittävät vartalonsa maalanneet katutaiteilijat. Kivenheiton päästä Las Ramlasin pohjoispuolelta löytyy vanha kaupunginosa Barri Cotic. Sen kapeilta kujilta löytyy paljon kahviloita ja baareja sekä historiallista arkkitehtuuria useilta eri vuosisadoilta. Taiteesta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Museo Picassoon, mikä on kaupungin vierailuin. Paras näköala kaupugin yli aukeaa Tibidado-kukkulalta. Siellä sijaitsee lisäksi kirkko ja huvipuisto Parc d’Atraccions Tibidabo.

La Pedreran katolta

Copyright © 2014 espanja.suomalaisille.com | Yhteydenotot s