Pääsivu - Yleistä Espanjasta - Costa del Sol - Barcelona - Fuengirola Kuvia - Torremolinos - Marbella    
         
Costa del Solin vuoristomaisemaa

Costa del Sol

Espanjan aurinkorannikon Costa del Solin rajaavat idässä Almerian vuoret ja lännessä Gibraltarin kalliot. Alueesta on tullut Euroopan suosituimpia lomakohteita ilmastonsa vuoksi. Costa del Solin kaupunkejat ovat mm. Malaga, Marbella, Torremolinos ja Fuengirola. Vuoret suojaavat aurinkorannikkoa  sisämaan ilmaston vaihteluilta, joten auringon paistetta on alueella luvassa noin 320 päivää vuodessa. Kesä on pitkä ja lämmin ja talvi taas melko leuto. Talvella joulukuusta maaliskuuhun kannataa varautua myöskin sateisempiin päiviin, mutta silloinkin lämpötila harvoin laskee alle 10 asteen. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon vuoristoon siirryttäessä korkeuseroista johtuvat jyrkät lämpötila muutokset.

Costa del Solilla on havaittavissa värikäs ja kansainvälinen ilmapiiri. Ulkomaalaisia on paljon ja heistä suurinosa brittiläisiä, saksalaisia ja pohjoiseurooppalaisia. Monien paikallisten toimeentulo perustuu turismiin ja ulkomaalaisiin suhtaudutaan myötämielisesti. Rikollisuus ei aiheuta matkalijoille suurta uhkaa vaikka köyhyys onkin alueen ongelmia ja työttömyysaste korkea. Normaalilla valppaudella ja varovaisuudella pärjää mainiosti.

 

Tunteikkaiden Flamenco- ja härkätaistelu esitysten seuraaminen on hyvä keino tutustua andalusialaiseen kulttuuriin. Vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet ovat hyvät. Costa del Solia usein kutsutaan Costa del Golfiksi, mutta myös muiden lajien harrastaminen onnistuu mainiosti. Tenniskenttiä sekä -kerhoja on runsaasti ja suosio suurta. Sierran Nevadan vuoristosta löytyy mm. autiotupia vaellusretkiläisille ja siellä on myös mahdollista harrastaa riippu- ja varjoliitoa. Purjelautailukausi kestää maaliskuusta marraskuulle ja parhaimmat tuulet puhaltavat Espanjan eteläisimmän kaupungin Tarifan edustalla. Vedenalaisesta elämästä kiinnostuneiden kannattaa suunnata Gibraltariin, minkä vesissä lepää laivanhylkyjä. Ratsastus on myöskin suosittua Costa del Solilla. Mikäpä sen mukavampaa kuin retkeily andalusian hevosen selässä maisemia ihaillen.  

Malaga

Copyright © 2014 espanja.suomalaisille.com | Yhteydenotot s