Pääsivu - Yleistä Espanjasta - Costa del Sol - Barcelona - Fuengirola Kuvia - Torremolinos - Marbella    
         
Fuengirolan kadulla

Fuengirola

Fuengirola sijaitsee välimerenrannalla Costa del Solilla noin 30 kilometriä Malagasta lounaaseen. Fuengirolan asukasluku on hieman päälle kuusikymmentätuhatta, mutta lomasesonkeina asukasmäärä moninkertaistuu. Kaupunki kuuluu Malagan maakuntaan ja sen  pinta-ala on 10,2 neliökilometriä. Fuengirola on suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa. Kaupungissa  asuu paljon suomalaisia pysyvästi ja siellä on mm. yksityinen suomalainen peruskoulu.

Fuengirola sopii hyvin perhelomailuun. Siellä on noin kahdeksan kilometrin pituinen lapsiystävällinen hiekkaranta, missä on hyvät vesiurheilu mahdollisuudet. Tarjolla on mm. vesihiihtoa, polkuveneilyä, riippuliitoa, purjelautailua ja aaltokoneita. Kaupungissa on myös moderni eläintarha, missä eläimillä on runsaasti tilaa. Eläintarha sijaitsee keskustassa Fuengirolan elokuvateatterin vieressä. Lähistöllä on lisäksi härkätaisteluareena. Lapset rakastat varmasti Parque Aquatico vesipuistoa, joka sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella Mijasiin menevän tien varrella. Benalmadenassa noin 10 kilometriä Fuengirolasta koiliseen löytyy Tivoli World huvipuisto. Se on avoinna joka ilta ja hinnat ovat suomen hintatasoon nähden edulliset.

 

Los Boliches AukioVanhassakaupungissa ravintolat ja baarit ovat keskittyneet Plaza de Constitucionin ympäristöön. Fuengirolan satama on edelleen paikallisten kalastajien käytössä ja sieltä lähtee risteilyjä mm. Benalmadenaan. Kävelyretkille oiva kohde on  restauroitu maurilainen linna Castillo de Sohail jossa  järjestetään usein festivaaleja ja konsertteja. Fuengirolassa on pikkukaupungin oma viehättävä tunnelma, mutta silti sieltä löytyy kaikki tarvittavat peruspalvelut. Fuengirola sopii mainiosti rauhallisesta elämänmenosta nauttiville.

Castillo de Sohail

Copyright © 2014 espanja.suomalaisille.com | Yhteydenotot s